Monthly Archives: april 2020

Je huis mooi inrichten met steigerhout.

Steigerhouten meubelen begonnen als een trend, toen er een crisis was in de bouw, maar zij daarna eigenlijk nooit meer uit het beeld verdwenen. Tegenwoordig zie je het allemaal, een steigerhouten bureau of een steigerhouten opbergkast. Steigerhouten meubelen hebben dan ook bepaalde charme, maar wat moet je weten over deze meubelen voordat je ze aanschaft?

Steigerhout gaat langer mee

Een voordeel aan een wit bureau van steigerhout is dat het lang niet zo fragiel is als een normaal wit bureau. Dit hout heeft al veel te verduren gehad toen het nog in de bouw werkt gebruikt, het kan dus wel tegen een stootje. Een nieuw krasje zal echt niet opvallen bij dit houten bureau.

 

Het gebruik van steigerhout is duurzaam

Niet alleen is een compleet kantoor van steigerhout duurzaam omdat de steigerhouten meubels langer meegaan, het hout zelf is al gerecycled. Er hoeft dus geen nieuw hout te worden gekweekt voor jouw nieuwe bureautafel.

 

Het heeft karakter en is klassiek

Een hoekbureau van steigerhout zal niet snel uit de mode gaan, het steigerhout heeft namelijk karakter. We dachten ook dat het maar een trend zou zijn, maar steigerhout is nog steeds in de mode, en dat zal niet snel ophouden. Kies dus voor dat zwarte bureau van steigerhout en deze kan nog jaren mee.

 

Steigerhout kan ook imperfecties hebben

Waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van steigerhouten meubelen is dat er kleine foutjes in zullen zitten. Tussen de verschillende planken kunnen kleurverschillen zijn en natuurlijk kunnen er krasjes etc. inzitten. Dit is juist wat het steigerhout zijn charme geeft, maar voor sommige mensen is dit weer helemaal niks. Je moet het in ieder geval in jouw achterhoofd houden.

Ben jij nog van plan om steigerhouten meubelen in jouw complete kantoor te zetten? Het kan echt karakter geven aan jouw kantoor, door er bijvoorbeeld een zwart bureau van steigerhout neer te zetten. Voor meer inspiratie kom gerust eens langs bij Wessels Wonen!

Het begin van HTML

HTML is de meest gebruikte opmaaktaal – een systeem dat is ontworpen om tekst te verwerken zodat deze uiteindelijk visueel zichtbaar is in je browser.

In 2014 is er een update voor deze taal met de titel HTML5 uitgebracht. Dit zie je nu vooral terug in HTML5 banners en verschillende animaties.

Wat is HTML?

Hyper-Text Markup Language (HTML) is de primaire taal van het World Wide Web. Hiermee kunnen ontwikkelaars ontwerpen hoe webpagina-elementen, zoals tekst, hyperlinks en multimediabestanden, in de browser worden weergegeven.

Deze taal werkt statisch, wat betekent dat u geen dynamische of interactieve webpagina-functie kunt maken met HTML. Het wijzigt alleen de statische elementen van een webpagina, zoals koptekst, voettekst, afbeeldingspositie, enz.

Om een ​​mooie, interactieve website te bouwen, moet je HTML combineren met ten minste twee front-end-talen: Cascading Style Sheet (CSS) en JavaScript.

HTML gebruikt verschillende tags, waaronder koppen, tabellen en alinea’s, om tekststructuren van een pagina te definiëren. Elke tag wordt gedefinieerd met de formule <> en </ >. Het wordt meestal respectievelijk een “opening” en “sluiting” tag genoemd.

Als u bijvoorbeeld een specifieke tekststijl cursief wilt wijzigen, kunt u <i> hier uw tekst typen </i>. Uw browser geeft de inhoud weer via deze tags en geeft deze vervolgens weer op het scherm.

De eerste HTML werd in 1991 uitgebracht door Tim Berners-Lee. Zijn creatie heeft sindsdien veel updates ondergaan, waaronder HTML 2.0 in 1995, HTML 3.2 in 1997, HTML 4.01 in 1999 en XHTML in 2000. Momenteel is de nieuwste HTML-versie HTML5 die in 2014 werd uitgebracht.

Wat is een palletwagen?

De palletwagen is voorzien van twee vorken die je kunt steken aan de onderkant van de pallets in de opening. Hierdoor kunnen pallets worden vastgezet en zonder veel risico worden verplaatst in het magazijn. Het verplaatsen gebeurt met het handvat aan de voorkant en de wieltjes aan de onderkant. Ook kan de voorkant voorzien zijn van een besturingssysteem of een weegschaal.  

De pompwagen heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst is het erg makkelijk en eenvoudig te bedienen. Het vervoeren van veel en zware materialen gaat soepel met het de pompwagen. Daarnaast is het vastzetten en loskoppelen van de pallets erg gemakkelijk. Ook kan er door het gebruik van de palletwagen snel en efficiënt in het magazijn gewerkt worden. 

Toch is er een risico verbonden aan het gebruik van een transpallets. Dit risico is  vooral merkbaar bij het gebruik van handpompwagens. Om overbelasting te voorkomen heeft het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid grenzen gesteld voor het duwen en trekken. Voor duwen ligt de maximumgrens op 26 kilo, voor trekken van pompwagens is dit 16 kilo. Hoewel het trekken van een pallet 11,4 kilo aan kracht kost, is dit aantal voor duwen 35,9 kilo. Dit is dus te veel en kan tot overbelasting leiden. Daarom is het de bedoeling dat de palletwagen altijd wordt getrokken en niet wordt geduwd. Bij elektrische pallets is deze duwkracht niet nodig, waardoor duwen wel mogelijk is. 

Daarnaast moet u uitkijken met zaken als beschadiging van goederen door verkeerd gebruik, het aanrijden van personen of voorwerpen en het is belangrijk om uit te kijken zodat de handen en voeten niet bekneld raken. 

Ook is het belangrijk dat het materiaal op de pallets stevig staat en niet te zwaar is. De maximale hoogte voor vracht op een pallet is 2.20 meter, het maximaal te vervoeren gewicht is 750 kilogram.